-->
DomovBolniki in obiskovalci › Pogosta vprašanja in odgovori

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI


S pomočjo obrazca nam lahko posredujete vaša vprašanja, želje in predloge.


Kako se najhitreje prijavim na specialistični pregled?

Naročanje lahko poteka na tri načine in sicer preko telefona ali po navadni pošti.

Želim obiskati svojca. Kdaj je najprimernejši čas za obisk in kje lahko parkiram svoj avto?

Obiski bolnikov so vsak dan od 11.30 do 19. ure. Na oddelku za intenzivno terapijo in nego so obiski od ponedeljka do sobote od 15.30 do 16.30 ure, ob nedeljah od 14. do 16. ure. Bolnike, ki se zdravijo na oddelku za tuberkulozo, lahko obiščete le po dogovoru z oddelčnim osebjem.

Obiskovalce prosimo, da v prvi polovici dneva, ko v bolnišnici potekajo ambulantni pregledi bolnikov, svoja vozila pustite na parkiriščih izven bolnišnice, po 15. uri pa lahko parkirate tudi na parkirišču pred bolnišnico.

Kako bom lahko preživljal prosti čas med samo hospitalizacijo?

Če ne boste imeli predpisanega strogega mirovanja, se boste lahko zadrževali zunaj bolniške sobe in oddelka. Na vsakem oddelku je dnevni prostor s televizijskim sprejemnikom in oddelčno bolniško knjižnico. Uporaba lastnega radijskega in televizijskega sprejemnika je dovoljena, vendar naj bo dogovorjena s sobolniki. Sicer vam ob popoldnevih predlagamo sprehod po urejenem golniškem parku, kratkočasite pa se lahko tudi v leposlovni knjižnici, katere delovni čas je objavljen za tri tedne vnaprej.

Kaj naj naredim z medicinsko dokumentacijo, ki ste mi jo posredovali ob odpustu?

Vso medicinsko dokumentacijo, ki smo vam jo posredovali ob odpustu, predajte svojemu osebnemu zdravniku, ki vam bo posredoval informacije o nadaljnjem zdravljenju.