0 Povzetek košarice

Vpiši iskalni niz

Obvestilo uporabnikom zdravstvenih in socialnovarstvenih storitev o stavki

Obvestilo uporabnikom zdravstvenih in socialnovarstvenih storitev o stavki

Obvestilo uporabnikom zdravstvenih in socialnovarstvenih storitev

Spoštovani pacienti, oskrbovanci, varovanci in uporabniki naših storitev,

zaposleni v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva v SREDO, 16. 2.2022 med 7. in 22. uro stavkamo. V našem primeru ne gre le za pogajanja o dvigih plač. Gre za ohranjanje načela enakosti in dostojnost vseh poklicev, za ohranjanje kakovosti storitev v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva in za poziv k zavedanju o soodvisnosti vseh zaposlenih, ki delujemo v obeh dejavnostih. Sprejetje standardov in normativov, za kar se borimo že leta, ne bo zagotovilo le izboljšanje delovnih pogojev, določa standard storitve in posledično kakovostnejšo obravnavo pacientov, oskrbovancev, varovalcev.

Ne stavkamo le zase, stavkamo za vse državljanke in državljane Slovenije, ki za povrnitev ali ohranjanje zdravja in dvig kvalitete življenja potrebujejo javni zdravstveni in socialni sistem.

NAŠE STAVKOVNE ZAHTEVE : 1. Dvig vrednotenja delovnih mest v zdravstvu in socialnem varstvu, s čimer bi se zaradi enotnosti plač v javnem sektorju odpravila nesorazmerja pri vrednotenju med posameznimi delovnimi mesti in poklicnimi skupinami v skladu tudi z Dogovorom o nujnih ukrepih na področju plač v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva in nadaljevanju pogajanj (Ur. l. RS, št. 181/21). 2. Sprejem standardov in normativov v zdravstvu in socialnem varstvu, v skladu s Stavkovnim sporazumom med Vlado RS, SZSVS in SDZNS (Ur. l. RS, št. 80/2018) ter Sporazumom o razreševanju stavkovnih zahtev med Vlado RS in sindikati, vključenimi v Koordinacijo stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja (Ur. l. RS, št. 80/2018).

Tokrat bomo po dolgem času, vsi sindikati, ki zastopamo zaposlene v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva, delovali enotno, usklajeno in koordinirano. Med sindikati tako ni ne razkroja, ne razlik, zgolj pričakovanje, da se enkrat za vselej področje zdravstva in socialnega varstva sistemsko uredi.

Zaradi vsega navedenega vas prosimo za razumevanje in podporo našim prizadevanjem ter se vam hkrati opravičujemo za vse morebitne nevšečnosti, ki vam jih bo stavka povzročila.

V imenu zaposlenih,

Sindikat zdravstva in socialnega varstva Slovenije


Nazaj na seznam