0 Povzetek košarice

Vpiši iskalni niz

Odvzem krvi za protitelesa proti COVID-19 - samoplačniško testiranje

Na Kliniki Golnik opravljamo tudi samoplačniško testiranje prisotnosti protiteles razreda IgG v krvi proti Covid-19.

Protitelesa ali imunoglobulini so pomemben del imunskega sistema. Prisotnost protiteles pomeni, da je telo že bilo v stiku z virusom. Pri okužbi z virusom SARS-CoV-2 spremljamo protitelesa razreda G (IgG), ki označujejo preteklo okužbo. Prav tako se protitelesa IgG lahko razvijejo kot odgovor na cepivo. Optimalni čas detekcije protiteles z odvzemom vzorca (krvi) je 3-4 tedne od začetka simptomov ali 2 tedna po tem, ko simptomi in znaki izzvenijo. V določenih primerih se protitelesni odziv zazna šele 7 tednov od pričetka oziroma prenehanja simptomov.

Testiranje se izvaja s setom reagentov IDK anti-SARS-CoV-2 ELISA Kit proizvajalca Immundiagnostik AG (Bensheim, Nemčija). Test ELISA omogoča kvantitativno določanje protiteles (ng/ml) proti spike proteinu (S1) virusa SARS-CoV-2. Spike protein je tisti del virusa, ki mu omogoča pritrditev na membrano gostiteljeve celice, zato protitelesa proti temu segmentu lahko nevtralizirajo virus. Test je namenjen in vitro diagnostiki in ima certifikat IVD.


Možna rezultata testa:

Negativen (<175 ng/ml) / rezultat pomeni, da prisotnost protiteles IgG proti SARS-CoV-2 ni potrjena.

Pozitiven nivo protiteles (>175 ng/ml) / rezultat pomeni, da so v krvi prisotna protitelesa IgG proti spike proteinu (S1) virusa SARS-CoV-2. Prisotnost protiteles v krvi je lahko posledica okužbe z virusom SARS-CoV-2 oz. so se protitelesa proti SARS-CoV-2 razvila kot odgovor na cepivo.

Odvzem krvi za protitelesa proti COVID-19 - samoplačniško testiranje

Za odvzem krvi in izvedbo testa je potrebno predhodno e-naročilo in plačilo.

Zaradi lažje organizacije dela so termini za odvzem krvi ob sredah in četrtkih med 12.00 in 14.15 uro.

Kri za protitelesa testiramo osebam, starejšim od 16 let!

Rezultat testa je na voljo v slovenskem in angleškem jeziku in ga naročniku pošljemo v skenirani obliki na njegov e-naslov. Originalni izvod izvida naročnik prejme po pošti.

Rezultate preiskave prejmete po e-pošti najkasneje v ponedeljek, običajno pa že v petek popoldne v istem tednu, kot vam odvzamemo kri.

Pred odvzemom je potrebno plačati na račun Klinike Golnik strošek diagnostike v višini 30,00 EUR (odvzem krvi in testiranje prisotnosti protiteles IgG). Za izdajo predračuna in rezervacijo termina odvzema krvi na e-naslov testigg@klinika-golnik.si sporočite naslednje podatke:

  • Ime in priimek
  • Naslov (ulica in kraj)
  • Datum rojstva
  • Številko (mobilnega) telefona
  • E-naslov
  • Želen datum testiranja
  • Davčno številko podjetja (le v primeru, ko je plačnik podjetje)

Na odvzem krvi s seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja.

Za odvzem krvi morate v Kliniko Golnik vstopiti preko vstopne točke (pred glavnim vhodom v Kliniko Golnik), kjer vas bodo napotili na odvzem krvi na »centralni odvzem«.

Prosimo, da osebi na vstopni točki sporočite, da prihajate na ODVZEM KRVI za samoplačniško testiranje za protitelesa proti COVID-19.


Nazaj na seznam