0 Povzetek košarice

Vpiši iskalni niz

Odvzem krvi za protitelesa proti COVID-19 - samoplačniško testiranje

Na Kliniki Golnik opravljamo tudi samoplačniško testiranje prisotnosti protiteles razreda IgG v krvi proti Covid-19.

Protitelesa ali imunoglobulini so pomemben del imunskega sistema. Prisotnost protiteles pomeni, da je telo že bilo v stiku z virusom. Pri okužbi z virusom SARS-CoV-2 spremljamo protitelesa razreda G (IgG), ki označujejo preteklo okužbo. Optimalni čas detekcije protiteles z odvzemom vzorca (krvi) je 3-4 tedne od začetka simptomov ali 2 tedna po tem, ko simptomi in znaki izzvenijo. V določenih primerih se protitelesni odziv zazna šele 7 tednov od pričetka oziroma prenehanja simptomov.

Testiranje se izvaja s setom reagentov IDK anti-SARS-CoV-2 ELISA Kit proizvajalca Immundiagnostik AG (Bensheim, Nemčija). Test je namenjen in vitro diagnostiki in ima certifikat IVD.

Možna rezultata testa:

Negativen rezultat pomeni, da prisotnost protiteles proti SARS-CoV-2 ni potrjena.

Pozitiven rezultat pomeni, da so v krvi prisotna protitelesa proti spike proteinu (S1) virusa SARS-CoV-2. Prisotnost protiteles v krvi je lahko posledica okužbe z virusom SARS-CoV-2 oz. so se protitelesa proti SARS-CoV-2 razvila kot odgovor na cepivo.

Odvzem krvi za protitelesa proti COVID-19 - samoplačniško testiranje

Za odvzem krvi in izvedbo testa je potrebno predhodno e-naročilo in plačilo.

Odvzem krvi za testiranje na COVID-19 je možen ob četrtkih med 9:00 in 14:00 uro.

Rezultat testa je na voljo v slovenskem in angleškem jeziku in ga naročniku pošljemo v skenirani obliki na njegov e-naslov. Originalni izvod izvida naročnik prejme po pošti.

Trajanje preiskave:  2-4 delovne dni


Pred odvzemom je potrebno plačati na račun Klinike Golnik strošek diagnostike v višini 50,00 EUR (odvzem krvi in testiranje prisotnosti protiteles IgG).


Vabimo vas, da za izvedbo testa in izdajo predračuna vnesete podatke preko spodnjega elektronskega obrazca, v katerega vpišete svoje ime, priimek in kontaktne podatke.

Polja označena z * so obvezna!

Klinika Golnik varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Politika zasebnosti.


Na odvzem krvi s seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja.

Za odvzem krvi morate v Kliniko Golnik vstopiti preko vstopne točke (pred glavnim vhodom v Kliniko Golnik), kjer vas bodo napotili na odvzem krvi na »centralni odvzem«.

Prosimo, da osebi na vstopni točki sporočite, da prihajate na ODVZEM KRVI za samoplačniško testiranje za protitelesa proti COVID-19.


Nazaj na seznam