0 Povzetek košarice

Vpiši iskalni niz

Odziv na članek

Odziv na članek, objavljen v Delu, 4.8.2022

Odziv na članek

Živimo v napetih časih, polnih negotovosti, s katerimi se spopadamo že tretje leto. Zaznamovale so jih razmere epidemije, vojna, politične napetosti in nenazadnje energetska kriza in podnebne spremembe, ki jih vsi občutimo. Predvsem zdravstveni delavci preživimo na delovnem mestu veliko časa, v vseh urah dneva, za nas ni vikenda ali praznika. Nesmiselno bi bilo pričakovati, da med nami ne bi prihajalo do sporov  in nesoglasij, včasih je težko razmejiti tudi privatno in poklicno življenje. Skrb za varno in spodbudno delovno okolje se nam zato zdi izredno pomembna, prav tako nam je mar za pomoč posameznikom v stiski in pri reševanju konfliktov. Zaposleni imajo ves čas odprta vrata za pogovor, če pride do nesoglasij, že od epidemije naprej imamo organizirano individualno pomoč psihologa, izvedli smo številne tečaje in treninge komunikacije ter reševanja konfliktov, pomagamo pa si tudi z zunanjimi sodelavci in mediacijo. Zaposlenim omogočamo timbildinge, subvencionirano vadbo, poleg številnih stimulacij za povečanje stopnje izobrazbe.

Ključni element konflikta je vselej tudi iskren pogovor za razrešitev konflikta in sprava. Žal se kakšen posameznik med vsemi ponujenimi možnostmi odloči tudi za drugačno pot. Nadaljno pogrevanje in celo maščevanje pa v slabo luč postavlja odličen kolektiv številnih visoko usposobljenih in srčnih strokovnjakov, ki ustvarjajo dobro in motivacijsko okolje na Kliniki Golnik. To ste vsi tisti, o katerih v medijih žal ne moremo prebrati, vendar imate vso mojo zahvalo in spoštovanje; tisti, ki svoje delo opravite z dušo in srcem, ki skrbite, da se vaši sodelavci počutijo dobro, jih ne ogovarjate za hrbtom, ki ste sposobni pogleda v oči, sprave in tudi opravičila. Tisti, ki ste vsak dan pripravljeni stopiti iz cone udobja za pomoč bolniku ali sodelavcu in vse to opraviti z nasmehom in dobro voljo. Mislim, da je to pravi obraz naše vrhunske Klinike.

Kot v.d. direktorja obžalujem vsak konflikt, ki ga v ustanovi ne uspemo rešiti. Lahko pa zatrdim, da sta na moji strani vedno trdna volja in pripravljenost, da poiščemo rešitev.

Aleš RozmanNazaj na seznam