0 Povzetek košarice

Vpiši iskalni niz

Poslanstvo in razvoj


Poslanstvo Klinike Golnik

Klinika Golnik je ustanova, ki na področju alergologije, klinične imunologije in pulmologije vodi stroko v državi, nudi vrhunske storitve pri diagnostiki in zdravljenju teh bolezni ter nudi bolniku celovito obravnavo na enem mestu. Kot vrhunska klinična, raziskovalna in pedagoška ustanova skrbi za razvoj stroke, potrebne za izvajanje ključnih dejavnosti, ter izvaja inovativen in vrhunski raziskovalni in pedagoški program.


Vizija

Klinika Golnik bo vodilna ustanova na področju pulmologije in alergologije v državi in v državah vzhodne in srednje Evrope (CEE regija). To bomo dosegli z:

  • dostopnostjo za napotitve pulmoloških, alergoloških bolnikov in bolnikov s tumorji prsnega koša iz cele države, CEE regije in od drugod,
  • vrhunsko diagnostiko in najsodobnejšo terapijo,
  • tesnim strokovnim in raziskovalnim povezovanjem z vrhunskimi ustanovami v Evropski uniji (EU) in v svetu,
  • najboljšo učno bazo na strateških področjih delovanja Klinike v državi in CEE regiji,
  • z izpolnjevanjem zahtev mednarodno uveljavljenih modelov oziroma standardov za vodenje kakovostne in varne zdravstvene oskrbe.


Poslovna filozofija

Za naše bolnike smo vedno prisotni, saj je skrb za zdravje državljank in državljanov v središču pozornosti zaposlenih. Smo racionalni in z razpoložljivimi viri nudimo najbolj kvalitetno obravnavo bolnikov. Hkrati z racionalizacijo procesov medicinske oskrbe in zdravstvene nege ter usmeritvijo na trg ohranjamo pozitivno finančno pozicijo. Do plačnikov smo pošteni, transparentni in korektni; vrednotenje lastnega dela poleg predpisanih mehanizmov spremljamo tudi z lastnimi stroškovnimi analizami. Storitve želimo ponuditi kar najširšemu krogu naročnikov. Skrbimo za dobro ime in krepitev blagovne znamke Klinike.