0 Povzetek košarice

Vpiši iskalni niz

6. mednarodni simpozij o tuberkulozi in 25. slovenski posvet o obravnavi in spremljanju bolnikov s tuberkulozo

24. marec 2023

Golnik, Vurnikova predavalnica

6. mednarodni simpozij o tuberkulozi in 25. slovenski posvet o obravnavi in spremljanju bolnikov s tuberkulozo
Preverite program:

Pandemija COVID-19 je skupaj s konflikti v vzhodni Evropi, Afriki in na Bližnjem vzhodu ter socialno-ekonomskimi neenakostmi zavrla dolgoletni napredek v boju za izkoreninjenje tuberkuloze in še bolj obremenila prizadete, zlasti najbolj ranljive. Prvič v več kot desetletju se je povečala ocenjena pojavnost tuberkuloze in smrtnost zaradi nje.

Zato ni presenetljivo, da je slogan letošnjega svetovnega dneva tuberkuloze Da! Lahko odpravimo tuberkulozo!, s katerim želi SZO spodbuditi hitrejše sprejemanje novih priporočil, nova vlaganja ter pospešiti ukrepanje in multidisciplinarno sodelovanje v boju proti epidemiji tuberkuloze. V državah z nizko incidenco, kamor sodi tudi Slovenija, je eden najpomembnejših ukrepov pri odpravi tuberkuloze testiranje na latentno okužbo z Mycobacterium tuberculosis v ranljivih skupinah in preventivno zdravljenje latentne okužbe.

Letošnje srečanje ob svetovnem dnevu tuberkuloze smo zato namenili predstavitvi slovenskih priporočil testiranja na LTBO in preventivnega zdravljenja. Vabilo in program najdete v priponki:

Vabilo in program.pdf

Lokacija: Klinika Golnik, Vurnikova predavalnica

Brez kotizacije

Prijave: Čas za prijave je potekel.

V imenu strokovnega in organizacijskega odbora

prim. Petra Svetina, dr. med., spec. interne medicine

Vodja tuberkulozne dejavnosti in vodja Registra tuberkuloze Republike Slovenije