0 Povzetek košarice

Vpiši iskalni niz

Vlada podala soglasje k imenovanju doc. dr. Viktorije Tomič za direktorico Klinike Golnik

12. 1. 2024

Vlada Republike Slovenije je podala soglasje k imenovanju doc. dr. Viktorije Tomič za direktorico javnega zdravstvenega zavoda Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo Golnik, in sicer za mandatno dobo štirih let.

Vlada podala soglasje k imenovanju doc. dr. Viktorije Tomič za direktorico Klinike Golnik

Doc. dr. Viktorija Tomič, dr. med., specialistka klinične mikrobiologije, je na Kliniki Golnik zaposlena že 30 let. 23 let je na Golniku vodila Laboratorij za klinično mikrobiologijo. Od maja 2015 do septembra 2016 je bila pomočnica direktorja za strokovno področje, oktobra 2022 pa je bila imenovana za vršilko dolžnosti direktorice Klinike Golnik. Od leta 2009 je predsednica Nacionalne komisije za obvladovanje in preprečevanje bolnišničnih okužb (NAKOBO) pri Ministrstvu za zdravje. Med epidemijo covida-19 je eno leto vodila Strokovno komisijo za hitre antigenske teste pri Ministrstvu za zdravje. Leta 2022 je prevzela vodenje Laboratorija za molekularno mikrobiologijo na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana. 

Člani sveta zavoda so jo 30. 11. 2023 imenovali za direktorico Klinike Golnik za mandatno obdobje štirih let, danes pa je soglasje k imenovanju podala še Vlada Republike Slovenije.


Nazaj na seznam