0 Povzetek košarice

Vpiši iskalni niz

Alergološka dejavnost


Že več kot desetletje ugotavljamo, da ima vsak tretji človek kako alergijsko bolezen. Vsak izmed nas pozna vsaj nekoga, ki trpi za alergijo, bodisi eno samo osebo ali pa kar več bližnjih ali znancev. V Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergijo Golnik pristopamo k alergijam kot internisti, ker se zavedamo, da je pri vsakem alergijskem procesu udeležen imunski sistem, ki povezuje ves organizem pri načinu odzivanja na snovi iz okolja. Bolnike obravnavamo multidisciplinarno in se pri delu povezujemo s specialisti z drugih področij.

Specialisti alergologije in klinične imunologije v naši alergološki enoti izvajajo vse metode diagnostike, zdravljenja in preprečevanja alergijskih in imunoloških bolezni v skladu s trenutno veljavnimi mednarodnimi priporočili. Izvajamo vzročno zdravljenje s specifično imunoterapijo z alergeni in zdravljenje z biološkimi zdravili. Trudimo se, da večino bolnikov obravnavamo ambulantno ali v sklopu dnevne bolnišnice. Področje alergologije in klinične imunologije v naši kliniki spremljata živahni raziskovalna in pedagoška aktivnost.

V stavbi na Zaloški 29 v Ljubljani deluje ambulanta Klinike Golnik, kjer se izvaja imunoterapija z alergeni (pršica, trava, breza, osa in čebela) ter zdravljenje z biološkimi zdravili za astmo in urtikarijo.

Če potrebujete spremembo termina, vas prosimo, da to uredite preko e-naslova:

  • narocanje.amb@klinika-golnik.si ali
  • osebno v času rednega delovanja ambulante (ponedeljek ali torek od 11h do 19h) ali
  • na tel. št.: 01 520 98 46, ob ponedeljkih in torkih med 10. in 14. uro. Ta številka ne velja za naročilo na prvi ali ponovni pregled!


Za prvi ali ponovni pregled ali spremembo termina imunoterapije na lokaciji Golnik (alergološka enota 300) se lahko naročite:

Na spletni strani: https://narocanje.ezdrav.si/ (za uporabnike z e-napotnico)

Po elektronski pošti: narocanje.amb@klinika-golnik.si

Po navadni pošti: pošljite nam potrdilo o izdani e-napotnici s pripisanim elektronskim naslovom in telefonsko številko, na kateri ste dosegljivi za naša morebitna vprašanja, ter izvide predhodnih obravnav, ki so povezani z napotitvijo k nam, na naslov:

Klinika Golnik, Služba za naročanje, Golnik 36, 4204 Golnik

Po telefonu: pokličite na telefonsko številko 04 25 69 700 (za naročanje na prvi pregled) vsak delovni dan od 8. do 10. ure.

Za vse ostale informacije ali spremembo termina pokličite na 04 25 69 226 od ponedeljka do srede med 7.30 in 8.00 ter med 13.00 in 14.30.

Potrebna je veljavna napotnica.

Alergološka enota - oddelek 300

Vodja oddelka: doc. dr. Peter Kopač, dr. med., specialist interne medicine ter alergologije in klinične imunologije (odrasli) 

Glavna medicinska sestra: Maja Zrnić, dipl. med. sestra

Pnevmološka alergološka ambulanta Golnik

Vodja ambulante: Tina Jerič, dr. med., specialistka pnevmologije 

Glavna medicinska sestra: Jana Tršan, dipl. med. sestra

Pnevmološka alergološka ambulanta Ljubljana

Vodja ambulante: prof. dr. Mitja Košnik, dr. med., specialist interne medicine, pnevmologije ter alergologije in klinične imunologije (odrasli)

Glavna medicinska sestra: Jana Tršan, dipl. med. sestra