0 Povzetek košarice

Vpiši iskalni niz

Imamo nov prostor za pripravo citostatikov

V četrtek, 6. februarja, smo slovesno proslavili odprtje novih prostorov za pripravo protitumornih zdravil v lekarni Klinike Golnik.

Imamo nov prostor za pripravo citostatikov

Vabilu na kratko slovesnost, ki sta jo pospremili dve strokovni predavanji, se je odzvalo veliko sodelavcev iz klinike, kolegov iz bolnišničnih lekarn, predstavnikov Ministrstva za zdravje in drugih ustanov, pa tudi medijev.

Prostori in postopki so zasnovani tako, da lahko zagotovimo aseptično pripravo v kontroliranih pogojih v skladu s predpisi ob sočasnem varovanju osebja in okolice pred izpostavljenostjo toksičnim snovem.

Zaradi stroškov in zahtevnosti postavitve in vzdrževanja tovrstnih pogojev je pridobljene kapacitete smiselno uporabiti širše kot zgolj za lastne potrebe. Ponosni smo, da lahko kot prvi v Sloveniji tovrstno storitev ponudimo tudi drugim ustanovam, saj menimo, da je možno drage investicije v majhni državi bolje izkoristiti.

V okviru dogodka sta prof. Tanja Čufer s Klinike Golnik in prim. Jurij Fürst, vodja oddelka za zdravila ZZZS, v odličnih predavanjih problematiko zdravljenja raka v Sloveniji osvetlila iz nasprotnih zornih kotov in vzpodbudila odkrito in živahno diskusijo. Upamo lahko, da se bo dialog med deležniki nadaljeval tudi v prihodnje.

Uradnemu delu s predavanji je sledil ogled prostorov. Veseli smo, da ste nas obiskali v velikem številu ter da smo dogodek lahko izkoristili za predstavitev dela naše dejavnosti tudi sodelavcem, s katerimi se sicer srečujemo zgolj prek elektronske pošte ali telefona.


Nazaj na seznam