0 Povzetek košarice

Vpiši iskalni niz

Podporna skupina za bolnike s pljučnim rakom

10. 1. 2023

Bolnikom s pljučnim rakom želimo na Kliniki Golnik celostno pomagati pri soočanju z njihovo boleznijo. Zato pod vodstvom klinične psihologinje organiziramo podporno skupino, v katero vabimo vse bolnike s to boleznijo, ki se zdravijo pri nas.

Podporna skupina za bolnike s pljučnim rakom

Ko bolniki izvedo za diagnozo raka, se pogosto soočajo z negotovostjo, strahom pred napredovanjem bolezni in izgubo smisla življenja. Na Kliniki Golnik za bolnike s pljučnim rakom, poleg individualne psihološke obravnave, organiziramo srečanja podporne skupine pod vodstvom klinične psihologinje dr. Anje Simonič. »V podporni skupini za bolnike s pljučnim rakom se na podlagi izkušenj življenja z boleznijo učimo, kako se soočati z negotovostjo ter kako kljub resni bolezni ohranjati občutek smisla v življenju,« poudarja dr. Simonič.

V skupini, ki temelji na zaupnosti in medsebojni spoštljivosti, bo sodelovalo največ osem bolnikov. Za vsako skupino je predvidenih osem srečanj, vsako traja uro in pol. Srečanja bodo potekala ob četrtkih ob 13. uri, v primeru dovolj zainteresiranih s predvidenim pričetkom 19. januarja 2023. Naslednja skupina se bo pričela predvidoma aprila letos.

Če vas sodelovanje v skupini zanima, to sporočite zdravstvenemu osebju Enote za internistično onkologijo (04/25-69-197). Pred vključitvijo v skupino vas bomo povabili na krajši osebni ali telefonski uvodni razgovor s klinično psihologinjo, da se pogovorimo o vaših pričakovanjih in možnostih udeležbe v skupini.

Za več informacij se obrnite na klinično psihologinjo dr. Anjo Simonič na telefon 04/25-69-498 ali 051/332-608 ali ji pišite na naslov anja.simonic@klinika-golnik.si.


(Foto: Pixabay)Nazaj na seznam