0 Povzetek košarice

Vpiši iskalni niz

Prejeli smo plaketo občine Kanal ob Soči za požrtvovalno delo z azbestnimi bolniki

22. 4. 2022

Na slavnostni prireditvi 21. aprila 2022 je direktor Klinike Golnik doc. dr. Aleš Rozman prejel iz rok županje občine Kanal ob Soči Tine Gerbec plaketo županje za leto 2022 za požrtvovalno delo z azbestnimi bolniki.

Prejeli smo plaketo občine Kanal ob Soči za požrtvovalno delo z azbestnimi bolniki

V obrazložitvi tega lepega priznanja so med drugim zapisali: "Možnosti sodelovanja in predvsem kako klinika lahko pomaga ljudem, ki so oboleli zaradi azbesta ali so mu bili izpostavljeni, je dr. Rozman predstavil na občnem zboru društva v juliju 2021. Z novembrom 2021 pa se je to sodelovanje začelo redno izvajati. Vsak mesec klinika sprejme 8 -10 pacientov, včasih tudi več in jih vzame v obravnavo. Naročene paciente sprejme dr. Katja Adamič in ljudje se ne morejo načuditi njenemu profesionalnemu, strokovnemu, pa tudi prijaznemu pristopu. Verjamemo, da bo to sodelovanje, ki zdaj zelo uspešno poteka že pol leta, našim ljudem resnično pomagalo, omogočilo pravočasne diagnoze ter s tem tudi možnosti primernega zdravljenja, kar v preteklosti ni bila vedno praksa. V bistvu bi lahko rekli, da je to, kar klinika Golnik dela za naše ljudi, že nekakšen presejalni test, večletne izkušnje pa kažejo, kako so presejalni testi uspešni v boju za preprečevanje smrti zaradi rakov."

Ob plaketi je klinika prejela tudi grafiko cenjenega akademskega slikarja in grafika Rika Debenjaka, ki se je rodil v Kanalu ob Soči in bil prepoznan kot eden vodilnih grafikov Ljubljanske grafične šole. Riko Debenjak ni bil le ustvarjalec in profesor na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, ampak tudi začetnik pomembne nove grafične šole in v mednarodnem strokovnem svetu pogosto imenovan med gradniki sodobne svetovne reproduktivne grafike. 

Priznanja smo na kliniki iskreno veseli.


Nazaj na seznam