0 Povzetek košarice

Vpiši iskalni niz

Razglasitev dobitnikov mednarodne nagrade Medis

8. 3. 2024

Foto: Rok Knafelj; 

Na fotografiji: dr. Jure Urbančič in prof. dr. Mitja Košnik (član Mednarodnega strokovnega odbora za področje pnevmologije in alergologije)

Razglasitev dobitnikov mednarodne nagrade Medis

V Narodni galeriji v Ljubljani so 7. marca 2024 razglasili devet dobitnikov mednarodne nagrade Medis, ki jo že 10 let podeljujejo za raziskave na področju medicine in farmacije. Med nagrajenci je tudi slovenski predstavnik iz UKC Ljubljana dr. Jure Urbančič. Njegov znanstvenoraziskovalni prispevek, ki je v veliki meri nastal na Kliniki Golnik, je bil razglašen za najboljšega na področju pnevmologije in alergologije. 

Dr. Urbančič je mednarodno nagrado Medis (International Medis Awards for Medical Research) prejel za članek z naslovom "Transcriptomic Differentiation of Phenotypes in Chronic Rhinosinusitis and Its Implications for Understanding the Underlying Mechanisms", objavljen v ugledni znanstveni reviji International Journal of Molecular Sciences. Pri članku so pomembno sodelovali tudi naši raziskovalci doc. dr. Matija Rijavec, univ. dipl. mikr. (somentor doktorske disertacije dr. Urbančiča), izr. prof. dr. Peter Korošec, univ. dipl. biol., spec., in Ajda Demšar Luzar, mag. ind. farm.

Med finalisti je bil tudi članek bivših in sedanjih sodelavk Veronike Pelicon, mag. farm., prof. dr. Tanje Čufer, dr. med., spec., in doc. dr. Lee Knez, mag. farm., spec., s prijavljenim člankom »Real-world outcomes of immunotherapy with or without chemotherapy in first-line treatment of advanced non-small cell lung cancer«. Članek je bil objavljen v znanstveni reviji Frontiers in Oncology.


Nazaj na seznam