0 Povzetek košarice

Vpiši iskalni niz

Svetovni dan varnosti pacientov na Kliniki Golnik

11. 9. 2023

Vsako leto 17. septembra obeležujemo svetovni dan varnosti pacientov. Ta bo letos potekal pod geslom Glas pacientu!, ki poudarja ključno vlogo pacientov, družin in skrbnikov pri zagotavljanju varnosti zdravstvene oskrbe. Na Kliniki Golnik bomo ob tej priložnosti že v petek, 15. septembra, priredili dan odprtih vrat za obiskovalce, informativne stojnice in učno delavnico v obliki t. i. sobe pobega za zaposlene.

Svetovni dan varnosti pacientov na Kliniki Golnik

Svetovni dan varnosti pacientov je leta 2019 uvedla 72. Svetovna zdravstvena skupščina s sprejetjem resolucije Globalno ukrepanje na področju varnosti pacientov. Cilji tega dne so povečati ozaveščenost in vključenost javnosti, okrepiti globalno razumevanje ter si prizadevati za globalno solidarnost in ukrepanje držav članic za povečanje varnosti pacientov in zmanjšanje škode zanje.

Dokazi kažejo, da se z obravnavo pacientov kot partnerjev pri zdravstveni oskrbi dosežejo znatne koristi na področju varnosti, zadovoljstva pacientov in zdravstvenih izidov. Če postanejo aktivni člani zdravstvenega tima, lahko prispevajo k varnosti svoje zdravstvene oskrbe in zdravstvenega sistema kot celote.

V ta namen bomo na Kliniki Golnik v petek, 15. septembra 2023, od 9. do 13. ure pripravili dan odprtih vrat za obiskovalce. V avli klinike bosta Center za krepitev zdravja Kranj in Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije obiskovalce osveščala o zdravem načinu življenja ter izvajala meritve pljučne funkcije. Obiskovalce vabimo tudi na vodenje po bolnišnici, ki se bo začelo ob 12.30 pred Vurnikovo predavalnico. Potrebne so predhodne prijave, in sicer do 14. 9. do 10. ure na e-naslov sasa.kadivec@klinika-golnik.si.


Svetovni dan varnosti pacientov 2023 - Kakovost | Varnost | Zdravstvo | Učenje | Andrej Robida | Slovenia (prosunt.si)


Nazaj na seznam