0 Povzetek košarice

Vpiši iskalni niz

3. Simpozij o spalni apneji

15. in 16. marec 2024

Vabimo vas na 3. Simpozij o spalni apneji, ki bo tokrat potekal v Hotelu Slon v Ljubljani. Simpozij prinaša številne novosti, ki bodo obogatile vaše znanje na področju motenj dihanja v spanju. Letošnji dvodnevni simpozij bo gostil ugledne predavatelje is Slovenije in iz tujine, kot sta prof. dr. Winfried J. Randerath, avtor številnih publikacij in smernic iz motenj dihanja v spanju, ter prof. Claudia Crimi, specialistka za mehansko ventilacijo in sekretarka skupine za NIV pri ERS. O svojih izkušnjah in novih dognanjih nam bodo predavali tudi strokovnjaki iz Srbije.

Na simpoziju bodo vzporedno potekala predavanja dveh sklopov, namenjena tako zdravnikom kot medicinskim sestram. Osredotočili se bomo na problematiko centralne spalne apneje, vlogo telemedicinskih storitev v spalni medicini, povezavo drugih obolenj z motnjami dihanja v spanju in predstavili novosti v obravnavi bolnikov z obstruktivno spalno apnejo. Poseben sklop bo namenjen predstavitvi in razpravi o zanimivih kliničnih primerih.

Dodatno pozornost bomo namenili skrbi za reden spalni ritem, saj je ta ključen za splošno dobro počutje in zdravje. Na voljo bo šest praktičnih delavnic, na katerih boste lahko pridobili konkretne veščine za boljše ravnanje s pacienti in izboljšanje njihove kakovosti življenja.

3. Simpozij o spalni apneji
Program

PROGRAM 

Datum: 15. in 16. marec 2024

Kraj: Hotel Slon, Ljubljana

Kotizacija:

  • 200 EUR (za študente, zdravnike pripravnike, specializante in upokojence je udeležba brezplačna)
  • 150 EUR za zaposlene v zdravstveni negi

Kreditne točke: Vsi slušatelji in predavatelji bodo pridobili potrdila o udeležbi. Na Zdravniško zbornico Slovenije in na Zbornico zdravstvene in babiške nege Slovenije smo podali predlog za določitev licenčnih točk.

Dodatne informacije o dogodku: spalna.apneja@klinika-golnik.si

PRIJAVA