0 Povzetek košarice

Vpiši iskalni niz

Laboratorij za klinično imunologijo in molekularno genetiko


Splošno

Laboratorij za klinično imunologijo in molekularno genetiko nudi sodobno in standardizirano imunološko ter genetsko diagnostiko pljučnih in alergijskih bolezni. Izvaja preiskave s področja preobčutljivostih reakcij in imunoterapije, serologije, avtoimunskih protiteles, pretočne citometrije in genetike. Laboratorij ima močno razvito razvojno in raziskovalno dejavnost.

Vzpostavljeni laboratorijski informacijski sistem (L@bis) omogoča večjo učinkovitost in kakovost laboratorijskega procesa ter zagotavlja krajši čas od naročila do laboratorijskega izvida. Povezava laboratorijskega informacijskega sistema s celovitim bolnišničnim informacijskim sistemom Birpis omogoča elektronsko naročanje laboratorijskih preiskav in pošiljanje elektronskih izvidov naročnikom.

Kontrola kvalitete

Za zagotavljanje kakovosti laboratorij redno izvaja notranje in zunanje kontrole kakovosti. Prve vodi in analizira laboratorij sam, pri zunanjem preverjanju kakovosti rezultatov laboratorijskih preiskav pa je vključen v različne sheme za zunanjo oceno kakovosti (SNEQAS, INSTAND, UKNEQAS ter CF Network/Belgija).

Laboratorij ima dovoljenje za delo Ministrstva za zdravje RS za izvajanje preiskav s področja klinične mikrobiologije in področja medicinske genetike.

Delovni čas

Laboratorij obratuje od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro.

Seznam preiskav

Mikromreža Alergo / test ISAC (določanje 112 sIgE)

Seznam alergenov za BAT

Test aktivacije bazofilcev (BAT)

Imunofenotipizacija

Genetske preiskave

Napotnica

Navodilo za odvzem in transport vzorcev